سیاق اندیشه

مجله‌ الکترونیک فرهنگی و اجتماعی

سیاق اندیشه

مجله‌ الکترونیک فرهنگی و اجتماعی

سیاق اندیشه
باید آنقدر شنید و شنید و شنید.......
باید آنقدر فکرید و فکرید و فکرید......
تا بتوان
نوشت.
اکنون دنیای بی عدالتی است
ما هم به حدیث نفس نویسان افزودیم خود را
پیام های کوتاه
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
چهارشنبه, ۴ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۰۷ ب.ظ

سایت جرس

جنبش راه سبز (جرس) معتبرترین رسانه اینترنتی جنبش سبز در کنار وبگاه «کلمه» و از نزدیک ترین سایت‌های خبری به میرحسین موسوی و مهدی کروبی است. این سایت فعالیت خود را اندکی پس از آغاز اغتشاشات انتخابات ریاست جمهوری در تیر ماه ۱۳۸۸ با رهبری حلقه لندن ( اتاق فکر فتنه 88 ) شامل  افرادی چون عطاالله مهاجرانی، محسن کدیور ، اکبر گنجی، سروش و بازرگان آغازکرد؛  اگرچه با رسوایی های اکبر گنجی و نظرات ضد دینی او به عنوان یکی از رهبران حلقه لندن، ادعای خط امامی بودن آنها نیز زیر سوال رفت.

حلقه  لندن با انتشار بیانیه  «خواسته های بهینه جنبش سبز»  با امضای عبدالعلی بازرگان، عبدالکریم سروش، محسن کدیور، اکبر گنجی و عطاء الله مهاجرانی آغاز به کار کرد که این بیانیه اولین بار در  وب سایت جرس با تیتر «بیانیه روشنفکران دینی» منتشر شد.

آدرس وب سایت

rahesabz.net

سال تاسیس

1388

رتبه در سایت آلکسا

23485

منابع مالی

دولت انگلستان

مشی سیاسی

اصلاح طلب- برانداز

وابستگی یا تمایل سیاسی

جنبش راه سبز، میرحسین موسوی و مهدی کروبی

عملکرد در فتنه 88

براندازی نظام جمهوری اسلامی

مدیر مسئول

عطاالله مهاجرانی

سردبیر

جمیله کدیور

عناصر اثر گذار

عطاالله مهاجرانی، محسن کدیور ، اکبر گنجی، عبدالکریم سروش و عبدالعلی بازرگان

بیشترین بازدید کننده ها

 

اتفاقات خاص

نسبت دادن نامه ای ساختگی به رئیس قوه قضاییه، پیشنهاد اسب تروا برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن، انتشار نامه هایی با امضای تاج زاده

 مهاجرانی در مصاحبه ای با العربیه، از همسرش جمیله کدیور به عنوان سردبیر سایت جرس یاد کرده است، برادر وی، محسن کدیور  هم به عنوان یکی از مدیران سایت جرس سابقه سفر پنهانی به تل آویو را در کارنامه دارد. 

گردانندگان جرس؛ سایت را به عنوان ارگان  «اتاق فکر جنبش سبز در خارج کشور» راه اندازی کردند و این در حالی است که سران رژیم صهیونیستی (کسانی چون نتانیاهو و پرز) بارها در اوج آشوب ها تصریح کردند که «جنبش سبز، بزرگ سرمایه اسرائیل است» و «جنگ با جمهوری اسلامی از داخل مرزهای ایران آغاز می شود و جنبش سبز به نیابت از اسرائیل با رژیم اسلامی می جنگند.»

 نکته  قابل تامل دیگر حضور پنهانی عطاءالله مهاجرانی در نشست یک لابی صهیونیستی در واشنگتن می باشد که از سوی طیفی از مخالفان افشا شد و انتشار خبر دریافت پول از سوی وی در ازای شرکت در نشست مذکور، موجی از انتقادها را برانگیخت.

اختلاف با دیگر مدعیان

بر اساس اطلاعات منتشر شده سایت «جرس» که حامی اصلی موسوی و اغتشاشگران در حوادث بعد از انتخابات بود از آوریل 2010 با تلاش مهاجرانی موفق شد رسما تحت حمایت سرویس امنیتی انگلیس قرار گیرد و برای ادامه فعالیت های خود تنها در یک نوبت مبلغ250 هزار دلار از انگلیسی ها هدیه گرفت.

 اما ولخرجی های گردانندگان این سایت سبب شده تا شورای سیاستگذاری سایت «جرس» در طول اقدامات ضد ایرانی خود بارها از طرق مختلف و با عجز و لابه از مردم ایران بخواهد که به ادامه راه جنبش سبز کمک کنند!

سایت «خودنویس» (با رویکرد مخالفت با اساس جمهوری اسلامی) در مطلبی انتقادی گردانندگان جرس را افرادی تمامیت خواه خواند و از آنها در مورد منابع مالی شان به این شکل سوال پرسید: «آقای مهاجرانی که تمام مدت عمر خود کارمند دولت یا نماینده مجلس بوده است اکنون چگونه در سایه استعمار پیر گذران امور می‌کند؟ بعید می دانم پس انداز حقوق کارمندی حتی وزارت و وکالت بتواند هزینه زندگی‌ و تحصیل فرزندان ایشان در بلاد کفر را تامین کند. البته همه مطمئنیم که حتی لکه خاکستری بر دامن ایشان نیست.»

«دلقکان روشنفکر» لقبی است که کاربران سایت «بالاترین» به مسئولان سایت جرس دادند. در ماجرای طرح اسب تراوا در راهپیمایی 22 بهمن از سوی گردانندگان جرس و شخص عطاالله مهاجرانی، بالاترینی ها آنها را ساده لوح و جاسوس خوانده بودند.

هوشنگ اسدی از عوامل ضد انقلاب و از سردبیران روزآنلاین هم در اعتراض به سانسور نظراتش در جرس چنین می نویسد: «در سایتی که خود را «جرس»  آزادی نام داده و می خواهد «راه سبز» بگشاید و ایران را از قعر استبداد به بلندای آزادی برکشد، «توضیح خیلی خیلی کوچک » یک ایرانی به زیر پاگذاشتن حقوق شهروندی اش ظاهر و سپس غیب می شود.»

نداشتن حد و مرز مشخصی در تعریف جنبش سبز و سیاست یکی به نعل و یکی به میخ سایت جرس، واکنش نوشابه امیری، عضو دیگر شورای سردبیری سایت «روزآن‏لاین» را هم در بر داشت که در مصاحبه با رادیو زمانه گفته بود: «این‏که چه مسائلی در آن‏جا می‏تواند درج شود، این‏که گفته شده- شاید آقایان خودشان بخواهند توضیح بیشتری بدهند - راجع به سال‏های ۱۳۶۰ و ۶۷ و کشتارهای آن مقطع و هم‌چنین راجع به بهاییان نباید نوشت؛ و این‏که به‏طور مشخص مطرح می‏کنند و می‏گویند چه کسانی در داخل جنبش سبز جای می‏گیرند و چه کسانی جای نمی‏گیرند، به‌نظر من، وجه مناقشه‏برانگیز نشریه‏ جرس است.»

ارتباط آنلاین با زندان اوین

یکی از نکات قابل تامل در سایت «جرس»، انتشار نامه های محکومان اغتشاشات سال 88 است که در زندان به سر می برند و بصورت خاص «مصطفی تاج زاده» . نامه های تاج زاده بصورت تفصیلی و در خصوص اتفاقات روز کشور همراه به بیان اخبار کذب و توهین به مسئولان کشور است.

فقط در سه ماه اول سال 91، دوازده نامه به امضای « با احترام سید مصطفی تاج زاده، اوین!» در جرس منتشر شده است، که نقاط مبهم زیادی را به وجود می آورد. از یک سو جرس و دیگر رسانه های همسو با ضدانقلاب همیشه جمهوری اسلامی را متهم به برخورد خشن و قطع ارتباط زندانیان با محیط بیرون می کنند و از سوی دیگر خود نامه های منظمی را از درون زندان اوین بر روی خروجی سایت خود قرار می دهند!!!

یک نمونه از این ارتباطات آنلاین جرس با زندان اوین : «سید مصطفی تاج زاده که هم اکنون به صورت انفرادی در یکی از بندهای متروک زندان اوین نگهداری می‌شود، پیشنهاد کرد: «هم وطنان عزیز برای نشان دادن اعتراض خود به اقدام غیرقانونی حبس خانگی آقایان موسوی، کروبی و خانم رهنورد و نیز محکومیت احکام غیرقانونی وغیرعادلانه علیه فعالان سیاسی، انتخاباتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری و اعلام هم بستگی با همه زندانیان سیاسی و عقیدتی در کنار فعالیت های دیگر، اولین دوشنبه هر ماه را روزه بگیرند و یا دست به اعتصاب غذا بزنند.»

دروغ هایی که صدای سبزها را هم درآورد

انتشار اخبار دروغ برای ایجاد موج خبری و جریان سازی های مقطعی از سوی فعالان رسانه ای مخالف جمهوری اسلامی امری شایع است، ولی جرس در این زمینه جزو سایت های خبری است که گوی سبقت را از دیگران ربوده و صدای کاربران و حتی دیگر سایت های خبری هم رده  خود را هم درآورده است.

یکی از وبلاگ نویسانی که خود را حامی جنبش سبز می خواند در پی خبر متناقضی که جرس از وضعیت موسوی منتشر می کرد، این چنین می نویسد: «نگاهی به خبرهای منتشر شده از سایت های کلمه وجرس در چند ماه گذشته بیاندازیم . خبرها به صورت  دو هفته در میان با ابراز نگرانی از وضعیت خطرناک جسمی آقای موسوی و همسرشان و  سپس خبر سلامتی کامل و روحیه خوب و ایستادگی شان و عنوان این که خبر وضعیت بد سلامتی جسمی شایعه محافل امنیتی بوده ! از کجا معلوم که این خبرتان هم شایعه محافل امنیتی نباشد؟»

به این جمله پر از تناقض نگاه و خودتان داوری کنید؛ «میرحسین موسوی هر چند با محدودیت های زیادی از نظر دسترسی به اطلاعات و اخبار رو به روست، اما در جریان اخبار جاری کشور بوده است.»

دروغ بافی جرس به یک یا دو خبر محدود نبوده و مسبوق به سابقه است تا جاییکه حتی مجید محمدی، عضو سازمان سیا و از همکاران رادیو فردا در ارگان دیگر سازمان سیا یعنی گویانیوز و عضو متواری حلقه کیان که دست کم 2 بار و به طور علنی از جاسوسی برای سازمان سیا در ازای دریافت پول و پناهندگی دفاع کرده و جاسوسی را یک شغل شرافتمندانه خوانده، این سایت را بی اعتبار و غیرقابل وثوق معرفی کرده و نوشته است: «برای عدم وثوق و بی اعتباری مهاجرانی تنها کافی است به رفتار سایت جرس که زیر نظر مهاجرانی،  همسرش و برادر همسرش محسن کدیور اداره می شود، مراجعه کنید؛ یک نمونه اظهرمن الشمس دروغ بافی آن، نامه ساختگی صادق لاریجانی به [آیت الله] خامنه ای بود که هرکس با فضای سیاسی ایران آشنایی داشته باشد به راحتی می تواند بر ساختگی بودن آن مهر تایید بگذارد.»

در مورد دیگری جرس اقدام به انتشار جزییات تماس تلفنی عبدالله نوری با کروبی کرد که بعد از روشن شدن دروغ بودن اصل خبر، جرس با عذرخواهی از کاربران سعی در رفع و رجوع دروغ پردازی خود کرد.

انتشار اخبار دروغ در مورد افراد بازداشتی، کشته های دروغین حوادث سال 88 و سفر رهبر انقلاب تنها قسمتی از دروغ سازی های حلقه  لندن جنبش سبز در سایت جرس است.

 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۰۴